Η πόλη της Νάξου είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού. Η πλούσια αγορά της πόλης μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε κάθε επισκέπτη. Όμορφα διακοσμημένα καφέ και εστιατόρια στον παραλιακό δρόμο της Πόλης, δίνουν την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη για αξέχαστες στιγμές, ιδιαίτερα την ώρα του ηλιοβασιλέματος με θέα την Μαρίνα / Λιμάνι του νησιού και φυσικά την “Πορτάρα”. Ο Ναός του Απόλλωνα «Πορτάρα» είναι αναμφισβήτητα το “σήμα κατατεθέν του Νησιού της Νάξου το οποίο είναι ορατό ακόμη και πριν φτάσει Νησί. Ένα ιδιαίτερο μνημείο που πρέπει να επισκεφθεί κανείς όταν βρίσκετε στην Νάξο, ειδικά κατά την ώρα που ο ήλιος δύει, ενδιάμεσα της μεγάλη πύλης, πρότεινε για μαγευτικές φωτογραφίες.

Τέλος, το βενετσιάνικο κάστρο και η παλιά πόλη κυριαρχούν γύρω από το λιμάνι και τον παράκτιο δρόμο. Ακολουθώντας τα μαρμάρινα / πέτρινα σοκάκια οδηγούν στην εσωτερική περιοχή της Παλιάς Πόλης και το Ενετικό Κάστρο με την Καθολική Εκκλησία, το Ενετικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επίσης, υπάρχουν αρκετά καταστήματα με σουβενίρ, καφετέριες με ιδιαίτερες διακοσμήσεις και πολλά εστιατόρια. Τέλος στην ανατολική πλευρά της πόλης της Νάξου βρίσκεται η παραλία του Αγίου Γεωργίου, μια καλά οργανωμένη παραλία με παραλιακά μπαρ και εστιατόρια δίπλα στην Ακτή. Μόλις 5-6 χλμ. Από την πόλη της Νάξου επεκτείνονται οι παραλίες του Αγίου Προκοπίου, της Αγίας Άννας, του Μαραγκά και της Πλάκα.

Είναι οι πιο δημοφιλής περιοχές της Νάξου. Καλά οργανωμένες παραλίες με θέρετρα, παραλιακά μπαρ, εστιατόρια, σνακ μπαρς, δραστηριότητες και πολλές άλλες εγκαταστάσεις που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των επισκεπτών. Νοτιοανατολικά του Νησιού, βρίσκονται οι ταχέως αναπτυσσόμενες τα τελευταία χρόνια παραλίες του Ορκού, Μικρή βίγλα, Καστρακί και Πυργάκι, με ατελείωτες αμμώδεις παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Προτείνονται ιδιαίτερα για επισκέπτες που επιθυμούν ξεκούραστες διακοπές. Επιπλέον είναι ιδιαίτερος προορισμός για τους λάτρεις του surfers ή τους Kite surfers, καθώς ο άνεμος της νότιας πλευράς βοηθάει για απολαυστικές εμπειρίες. Πολλά καταστήματα μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη.

See also

Comments are disabled.